Dosyada Ekrem Demirli “Beden ile ruh: mazideki bir tartışmanın küllerine üflemek” başlığıyla günümüzde bedeni kendisine göre değerlendirebileceğimiz bir ruhun varlığından söz edemeyeceğimizi ele alıyor. Hilmi Demir “Katı laik ve kaba softanın arasında: mütedeyyin kadının imtihanı” başlığıyla Muhafazakâr, mütedeyyin kadının modernleşmeye giden yolda önemli bir engel olarak görüldüğünü anlattığı bir yazı kaleme alıyor. Zeynep Merdan “Gönüllü performans öznesi: yeni kadın” başlığıyla kadınların varoluş biçimleri neden yalnızca giyinme, çıplak olma, teşhir ve cinsel özgürlüğe indirgeniyor sorusuna cevap arıyor. Birol Biçer “21. yüzyılın yeni ideolojisi: Beden” başlığıyla günümüzde insan vücudunun bir nesneden ibaret olduğunu anlatıyor. Göksan Göktaş “Aynadaki ben değilim” hastalığı!” isimli yazısında sosyal medyanın ve moda akımlarının dayattığı tek tip güzellik algısının dismorfofobi rahatsızlığını körükleme meselesini ruh sağlığı uzmanlarına soruyor..
Dosyanın diğer makaleleri ise Kevser Çakır Demir’in “Klasik Barbie’den marjinal bedene haz ve tüketim ilişkisi”, İsmihan Şimşek’in “Bu bedeni övsek mi, dövsek mi?”, Yıldız Derya Birincioğlu’nun “Dijital platformların geçer akçesi: çıplaklık, cinsellik ve erotizm”, Zeynep Temizer Atalar’ın “Dijital dünyada çocukluk ve ebeveynlik”, Enis Doko’nun “İnsan bedeni gelecekte nasıl olacak?”, Eda Dikmen’in “Geçmişten günümüze acı verici güzellik uygulamaları” ve Zeki Bayraktar’ın “Çocuklardaki cinsiyet hoşnutsuzluğunu akıl ve bilimle çözebiliriz” isimli yazıları oluyor.
İbrahim Altay’ın “İbrahim Efendi’nin Astral Seyahatleri”, Cengiz Alğan’ın “Sanat sepet sektörünün seküler köleleri” ve Samet Şahin’in ” Gıda krizi kaçınılmaz son olabilir” ve Hakkı Öcal’ın “Ülkemizde Atatürk sevgisinin ekonomi-politiği” yazıları bu sayıda yer aldığı dergi, bu ay Dünya Haber ve Asabi Astrolog ile zenginleşiyor.